DomaPoselKako z minimalnim vložkom zagnati svoj posel?

Kako z minimalnim vložkom zagnati svoj posel?

Misel na to, da bi se podali v poslovni svet, uresničili svojo idejo in postali sam svoj gospodar, je še kako mikavna. Hitro pa na vrsto pride bridko spoznanje, da je do te točke precej težje priti, kot smo si zamislili. Prav tako se pojavi kup vprašanj in zahtev, potrebnih je kar nekaj materialnih sredstev in človek kaj kmalu obupa nad svojimi sanjami.

Pa ne bi smel! Obstajajo tudi poti, ki so stroškovno manj zahtevne, je pa potrebno imeti pri tem seveda tudi nekaj sreče, blazno dobro idejo in neskončno trmo. In kako potem zagnati svoj posel na karseda najmanj »boleč« način za denarnico?

Izkoristite svoj potencial

Če ste morda izvrsten pisec, znate postavljati spletne strani, ste dober grafični oblikovalec, imate vrhunski izdelek za prodajo ali kaj podobnega, potem bo vaš začetni vložek v posel vsekakor najmanjši možen. Vse, kar boste potrebovali, je odprtje d.o.o. ali s.p. in že boste lahko pričeli živeti svoje sanje.

Premalo ljudi si drzne stopiti na svojo pot, čeprav imajo morda v rokah vse potrebno za uspešno poslovno zgodbo. Seveda prej vse skupaj dobro premislite, kajti odpreti podjetje in dati sebe vanj je eno, nekaj drugega pa je seveda poiskati prve in kasneje redne stranke.

Koliko me bo stalo podjetje?

Če imate v mislih d.o.o., ki je precej priljubljena oblika, saj lastnik podjetja ne odgovarja z lastnim premoženjem, potem boste na začetku potrebovali 7.500 € ustanovnega kapitala. Obstaja pa tudi možnost, da takšno novoustanovljeno podjetje kar kupite, se pa cene gibljejo nekje med 500 in 1.000 €. A bodite previdni, da ne boste kupili kakšnega podjetja z vpisanimi terjatvami.

Cena podjetja
Podjetje lahko ustanovite na novo, lahko pa tudi kupite že obstoječe podjetje.

V primeru odprtja s.p. (samostojni podjetnik) boste morali mesečno nakazovati redno plačo. Vsekakor vsaj obvezne prispevke, seveda pa si boste želeli zaslužiti tudi kaj za preživetje. Obvezni stroški znašajo slabih 400 € na mesec, je pa dobrodošlo, da po odprtju eno leto plačujete samo polovico zneska za pokojninsko in invalidsko in zavarovanje.

Pomislite, kaj vse boste potrebovali

Če ste po poklicu pisec ali novinar, potem najbrž ne boste potrebovali česa posebnega. Verjetno telefon in prenosni računalnik, kar seveda kupite na stroške podjetja. V primeru, da se odločate za odprtje spletne agencije za izdelavo spletnih strani, boste potrebovali ustrezno strojno opremo, morda tudi poslovni prostor.

Vsekakor pa bodo poslovni prostor oziroma delavnico ali avtomobil potrebovali tisti, ki si želijo svojo poslovno priložnost poiskati na področjih, ki od njih to zahtevajo. Potrebovali boste tudi računovodstvo. Enostavno vodenje računov (plača in nekaj računov na mesec) vas bo stalo okrog 50 do 70 €. Enkrat na leto bo potrebno plačati tudi bilance, objavo poslovnega izkaza in še kakšno malenkost.

Ideja za posel

Vam je blizu fitnes, aerobika ali zdrava prehrana? Postanite osebni trener in združite svojo ljubezen in delo. Najsrečnejši ljudje so tisti, ki lahko za svoje preživetje opravljajo delo, ki ga imajo radi.

Seveda boste za opravljanje tega dela potrebovali ustrezno licenco, a to zagotovo ne bo previsoka ovira. Delate pa lahko v katerem izmed bližnjih fitnes studiev ali pa delo opravljate celo na domu stranke ali v naravi. Se sliši zanimivo?

Klika.si
Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave