DomaProsti časZakaj trenirati boks?

Zakaj trenirati boks?

In preden se povsem prestrašite, povejmo, da bo tokrat govora zgolj o treniranju boksa in ne o prejemanju udarcev s strani nasprotnika. Čeprav se marsikomu boks zdi brutalen in krvav šport, pa je resnica, ki stoji za njim, precej drugačna. Boks trenirajo pravi atleti, ki s samim treningom pridobijo precej več kot le znanje, kako nasprotnika položiti na tla.

Trening boksa je primeren za vse starosti in oba spola, saj so koristi, ki jih sam trening daje, zelo dobrodošle za vse. S treningom boksa bo vaš um hitrejši in bolj bister, hitrejše bodo tudi vaše reakcije na različne situacije, stranski efekt treninga pa je še nekaj, kar bo razveselilo prav vse.

Z boksom proti odvečnim kilogramom

Res je, trening boksa je zelo intenziven način vadbe, ki vam bo pomagala pokuriti še in še kalorij. Maščobne obloge se bodo dobesedno topile zaradi vaših udarcev v boksarsko vrečo. Ni pa trening boksa sestavljen zgolj iz udarcev, pač pa boste za ogrevanje tudi tekli in naredili nekaj različni vaj.

Tudi vadba z utežmi ne bo manjkala, saj je potrebno telo učvrstiti in pripraviti mišice na napore, ki bodo sledili. Seveda pa pri treningu boksa ne bo manjkal niti čisto pravi dvoboj, če si boste tega seveda želeli in bili nanj tudi ustrezno pripravljeni.

Kakšno opremo potrebujem?

Če za hip opustimo misel, da si želite udarjati zgolj v boksarsko vrečo, povejmo, kako je videti oprema vsakega boksarja. Seveda so nepogrešljive boksarske rokavice. Z njihovo pomočjo boste poskrbeli za svoje členke in zapestja. Če boste stopili v ring (čeprav samo med vadbo), boste potrebovali tudi ustrezen ščitnik za glavo in ščitnik za zobe.

Potrebovali boste še majico in boksarke hlačke ter čevlje. Vso ostalo potrebno opremo za trening boste imeli na voljo v klubu. V kolikor pa ste se namenili trenirati boks kar sami, morda v garaži, pa boste morali pomisliti še na vrečo za boks, ki jo boste obesili pod strop, ali pa si boste omislili samostoječo. Pa tudi hitra žoga za boks vam bo prišla prav.

Boljši fokus, boljše počutje

Ker je trening boksa zelo intenzivna vadba, bo vaše telo preplavilo večje število endrofinov, ki bodo poskrbeli za boljše počutje. Prav tako boste med vadbo povsem odklopili zunanji svet in v mislih pretepli tiste najbolj pereče težave v svojem življenju, se maščevali šefu ali sodelavcu, končni rezultat pa bo popolna pomirjenost s preteklimi situacijami.

Torej, če želite na učinkovit način ubežati vsakdanjemu stresu, pričnite s treningom boksa. Če se boste odločili za trening v katerem izmed številnih klubov, boste kaj kmalu ugotovili, da gre za kraj, kjer lahko najdete tudi nove prijatelje. Ker je vseskozi potrebno sodelovati s trenerji, pa boste veseli tudi nekaj dodatnega socializiranja.

Utrdite svojo samozavest

Samozavest je zelo pomembna, da smo v življenju uspešni. S treningom boksa boste raven svoje samozavesti vsekakor dvignili na nek nov in višji nivo. To boste opazili v ogledalu in to bodo opazili tudi vaši znanci, prijatelji, sodelavci in družina. Se v vas skriva novi Rocky?

Klika.si
Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave