DomaOdnosi in partnerstvoVas skrbi, da vaš partnerski odnos umira?

Vas skrbi, da vaš partnerski odnos umira?

Partnerski odnosi so pogosto na preizkušnji. Celo takrat, ko menimo da je vse tako, kot mora biti, se nekje pod površjem skrivajo drobcena vprašanja in dvomi, ki jih s partnerjem ne predelamo in tlijo tam, dokler ni že precej pozno.

Ljubezen, ki je prisotna na začetku samega partnerstva, je morda še vedno tu, a v nekoliko drugačni obliki in spominja bolj na navezanost kot na intimno čustvovanje do partnerja. Tovrstni znaki vsekakor nakazujejo, da bo potrebno nekaj ukreniti.

Kako vedeti, da nekaj škripa?

Morda se bo komu zdelo, da je odgovor na to vprašanje silno enostaven, a je vse prej kot to. Nekateri ljudje se navkljub določenim signalom, da z njihovim partnerskim odnosom ni vse v najlepšem redu, slepijo in znake ignorirajo. Najlažje bi to morda ponazorili z osebo, ki zavestno trpi določene bolečine ali simptome, ki kažejo, da z njihovim zdravjem ni vse v redu, a jih ignorirajo in ne poiščejo pomoči zdravnika.

Tako kot se za takšno osebo navadno ne konča najbolje, je dokaj podobno tudi s partnerskim odnosom. Prepiri za vsako malenkost, nestrinjanje z odločitvami partnerja, ne da bi prej vedeli, zakaj se je tako odločil, nenehno zanikanje in obračanje glave od težav vodi prav tja. V težave!

Reševati ali obupati?

Že pojav tega vprašanja v glavi je velik alarm, da je nekaj hudo narobe. Če se imata dva partnerja rada ne glede na vse morebitne razlike, do njega ne bo prišlo. Tuhtanje o tem, ali je sploh vredno reševati svoj odnos s partnerjem, pa že nakazuje na to, da morda ni prisotne prave volje.

Vsekakor je prvi korak v pravo smer, da partnerja sedeta za isto mizo in se odkrito pogovorita. Dovolita drug drugemu do besede in pošteno odgovarjata na postavljena vprašanja. Zakonci v težavah velikokrat poiščejo pomoč pri zakonskem svetovalcu in nemalo parov poroča, da jim je takšen obisk rešil zakon.

Pa ne gre zgolj za en obisk, ki s čudežnimi nasveti svetovalca reši vse zagate in težave. Potrebnih je več obiskov, več odkritih pogovorov in tudi soočenj z bolečo resnico, ki tam pride na plano. Čeprav posamezniku ni vedno všeč, kar sliši, pa je pomembno, da se tega zaveda in je pripravljen sprejeti, kar je potrebno za lepšo skupno prihodnost.

Tudi otroci trpijo …

Še posebej pari, ki so si že ustvarili družino in imajo morda majhne otroke, se velikokrat znajdejo v zagati, ko menijo, da je bolje potrpeti zaradi otrok. A dejstvo je, da v družinah, kjer vladajo slabi partnerski odnosi, otroci mnogokrat trpijo precej huje, kot bi bilo to v primeru, da bi se starša sporazumno razšla in bi imel otrok zdrave stike tako z mamo kot očetom.

Izgovor, da nekdo potrpi zaradi otroka, torej ni ravno najboljši. Če kaj, potem bi morala oba sesti za mizo, obiskati zakonskega svetovalca ali sprejeti določene kompromise in zaveze v dobro svojega otroka. Pomembno je, da se tega zavedata oba in da sta pripravljena storiti vse, kar je v njuni moči, da je njun partnerski odnos zdrav in je poskrbljeno tudi za zdrav razvoj njunega naraščaja.

Klika.si
Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave