DomaPoselObdelava kovin z uporabo sodobne tehnologije

Obdelava kovin z uporabo sodobne tehnologije

Kovinsko predelovalna industrija je izjemno pomembna za proizvodnjo najrazličnejših komponent, ki jih najdemo v pohištveni branži, transportu, gradnji in povsod drugje, kjer brez kovinskih elementov pač ne gre. Za obdelavo kovin uporabljamo različne postopke, metode in tehnologije, saj se je treba prilagoditi vrsti kovine in končnemu izdelku.

V tem pogledu je nujno, da kovinsko predelovalno podjetje uporablja vrhunske, moderne stroje, orodja in opremo. Proizvodnja je na ta način hitrejša, kakovost izdelkov najvišja, obenem pa moderna tehnologija poskrbi še za manj odpada, manjši negativen vpliv na okolje in nižje proizvodne stroške.

Odličen primer na domačih tleh

Ko iščemo primer dobre prakse v kovinsko predelovalni industriji, ne moremo mimo slovenskega podjetja Kovinc d.o.o., kjer se že več kot štiri desetletja dokazujejo na tem zahtevnem trgu. V podjetju opravljajo zelo pester nabor storitev obdelave kovin, pri čemer uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo.

Visoko kvalificiran kader, moderna strojna oprema in vodstvo s pravo vizijo so dokaz, da je mogoče uspeti tudi na tako zahtevnem področju. Zavedanje pomena uporabe sodobne tehnologije je prava pot k napredku in rasti podjetja, v katerem slovijo po izjemni kakovosti in zeleni miselnosti, ki na drugi strani prinaša zmanjšanje stroškov za energijo.

Varilni robot: Yaskawa Motoman AR2010

Da bi šli v kovinsko predelovalnem podjetju v korak s časom, je treba pomisliti tudi na robote. Robotska varilna enota je opremljena s sodobnim industrijskim varilnim robotom Yaskawa Motoman AR2010 in krmilnikom robota YRC1000, ki hitro, zanesljivo in natančno vari vse vrste površin. Ima 16.400 mm dolgo talno vozno enoto FB-500 z varilno opremo Fronius TPS500i in dve zaporedni delovni postaji, opremljeni z rotacijskim pozicionerjem WG-1500.

Varilni robot: Yaskawa Motoman AR2010
Varilni robot: Yaskawa Motoman AR2010 — Kovinc d.o.o.

Nosilnost pozicionerja je 1.500 kg. Na vsaki postaji je mogoče pritrditi varilni pripravek dolžine od 2.000 mm (SPW) do 6.500 mm (SPW) z delovnim valjem premera do 1.500 mm (SWING). Robotska varilna celica vsebuje programsko opremo MotoSim, ki omogoča simulacijo in programiranje robota brez povezave.

Robotsko varjenje v proizvodnem procesu tako skrajša dobavne roke, zagotavlja visoko kakovost in boljšo učinkovitost procesa, zaradi česar vam lahko podjetje, ki takšno napravo ima, ponudi kakovost po nižji ceni.

Cevni laser: LT8.20 s fiber tehnologijo

Izjemen cevni laser ponudi kar dva neodvisna nakladalnika, ki ju lahko poljubno namestimo spredaj ali zadaj: paketni, stopenjski in enojni. Omogoča še razkladanje kratkih delov, transporter za odpadke, motorizirane mize spredaj in zadaj. Postavitev določimo glede na razpoložljivi prostor, predvsem pa glede na proizvodne zahteve.

Cevni laser: LT8.20 s fiber tehnologijo
Cevni laser: LT8.20 s fiber tehnologijo — Kovinc d.o.o.

Z Lasertube LT8.20 lahko v podjetju obdelujejo cevi in profile iz vseh vrst materialov. Poleg železa, jekla in aluminija še baker, medenino in barvane kovine. Z Lasertube LT8.20 se lahko obdeluje cevi premera od 12 do 240 mm in do teže 40 kg/m.

Ploskovni laser: Prima Power Fiber EVO 1530

Ploskovni laser Prima Power Fiber EVO 1530 pomeni korak naprej v smeri tehnoloških inovacij. Odlikuje ga izjemna hitrost, natančnost in brezmejna prilagodljivost, kar odpira vrata raznolikim uporabam. Ta presežek tehnologije, ki se ponaša s fiber tehnologijo, se izkaže s svojo izjemno zmogljivostjo in zagotavlja natančno rezanje z največjim odstopanjem le 0,1 mm.

Ploskovni laser: Prima Power Fiber EVO 1530
Ploskovni laser: Prima Power Fiber EVO 1530 — Kovinc d.o.o.

Laser po zaslugi avtomatskega regalnega skladišča z 10 razkladalnimi in nakladalnimi mesti omogoča delovanje brez prisotnega operaterja. Gre še za en kos strojne opreme, ki je nepogrešljiv v kovinsko predelovalnem podjetju in zagotavlja nižjo porabo energije ter manjši vpliv na okolje.

Vrezovanje navojev: Teknomasyon BHK01.MQL

Vrezovanje navojev je storitev, ki zahteva posebno strojno opremo, še posebej v primeru, če želimo navoje vrezovati v pločevino in cevi na različne načine. Naprava Teknomasyon BHK01.MQL M5-M24 to omogoča tako v horizontalni in vertikalni smeri kot tudi pod kotom.

Naprava za vrezovanje navojev: Teknomasyon BHK01.MQL
Naprava za vrezovanje navojev: Teknomasyon BHK01.MQL — Kovinc d.o.o.

Ker se na ta način omogoča precej hitrejše in predvsem bolj natančno delo, je jasno, da podjetje s takšno strojno opremo pride do konkurenčne prednosti, ki na tako zahtevnem področju pomeni ogromno.

Nenehno investiranje v razvoj, sodobne stroje in kakovostno opremo je podjetju Kovinc d.o.o. omogočilo, da danes uspešno posluje na več evropskih trgih, npr. tudi v Nemčiji, kjer vlada konkurenca na izjemno visokem nivoju.

Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave