DomaOdnosi in partnerstvoKako do idealnega partnerja preko spleta?

Kako do idealnega partnerja preko spleta?

Nekoč smo se spoznavali v diskotekah, lokalih, na zasebnih zabavah, morda na koncertih, ali pa so nam bodoče partnerje predstavili kar naši prijatelji. Marsikdo se je našel v eni teh zgodb, a partnerje danes spoznavamo tudi na precej drugačne načine.

Ob tempu, ki ga ta hip živimo, ob vseh pritiskih, ki so posledica našega dela, želje po napredku, nabiranju znanja, osamosvojitvi in drugih obveznostih, se dogaja, da nam za klasično spoznavanje nekoliko zmanjka časa. In ko se človek vpraša, kolikokrat bi moral zvečer v bar, v kakšno družbo ali na obisk prireditve, da bi spoznal sorodno dušo, se vse skupaj zdi kot misija nemogoče.

Spoznajte sorodno dušo preko spleta

S pojavom interneta se je kot požar na njem razširila kopica najrazličnejših spletnih strani in aplikacij. Med njimi pa so izjemno priljubljene in uspešne tudi tiste za spoznavanje. V tujini (pa tudi pri nas) jim rečemo kar »dating strani«. In zakaj sploh iskati partnerja preko spleta?

Zaradi vsega zgoraj naštetega, seveda. Pomanjkanje časa, da bi spoznavali ljudi na načine, kot smo to počeli včasih, pa tudi zato, ker tovrstne strani ponujajo prav vse, kar si samska oseba lahko zaželi. Ogromno bazo samskih, ki na svojih profilih opisujejo sebe, kaj radi počnejo in tudi kaj pričakujejo od svojega partnerja.

Strani za zmenke kot filter do idealnega partnerja

Predstavljajte si, da v nočnem baru spoznate simpatično osebo, s katero se na prvi pogled ujameta, všeč vam je njen fizični izgled, koketiranje, preskoči iskrica in si izmenjata telefonski številki. V naslednjih tednih in mesecih se nekajkrat dobita, nakar ugotovita, da sta si tako različna, da se v resni zvezi ne vidita.

Na spletu je ta del spoznavanja precej hitrejši in učinkovit. Najprej si lahko ogledamo fotografije osebe, ki nam že veliko povedo o njej. Morda je na njih med pohodom v hribe, v kolesarski opremi ali sedi na motorju. Potem je tam kratek ali daljši opis, ob katerem pa so navadno našteti tudi hobiji, stil oblačenja, višina posameznika, način prehranjevanja in ostali pomembni podatki, s katerimi si precej podrobno naslikamo profil osebe, ki je pred nami.

Spoznavanje preko spleta
Na spletu je spoznavanje precej hitrejše in bolj učinkovito kot pa spoznavanje v živo.

Sami filtri poskrbijo tudi za to, da si na začetku označimo, kakšno osebo si želimo spoznati in nam sistem nato prikazuje zgolj samske osebe, ki tem kriterijem ustrezajo. Sliši se super, mar ne? Dodajmo pa, da je priporočljivo, da se dva preko spleta samo spoznata, nadaljujeta pa karseda hitro v živo.

Ne čakajte predolgo

Z osebo, ki vas je navdušila preko fotografij in opisa, se zapleteta v pogovor. Tudi s pomočjo tega lahko ocenite, ali je nivo komunikacije na ravni, ki vam je blizu. Po uvodnem »tipanju« sledijo nekoliko bolj sproščeni pogovori, morda tudi kakšen šaljiv stavek, nato pa bo počasi čas za skok na zmenek v živo.

Zakaj ni dobro predolgo ostati na spletu? Gre za situacijo, ki ji lahko rečemo prehod iz cone spoznavanja v cono prijateljstva. To je precej kritičen del, saj se vam lahko kaj hitro pripeti, da se z osebo na drugi strani spoprijateljite, želja po nekaj več pa izgine. Prav zato je nujno, da se z osebo, ki ste jo spoznali na spletu in vam je všeč oziroma je naklonjenost obojestranska, čimprej spoznata tudi v živo.

Kavica, kosilo, morda pohod v hribe …

Klika.si
Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave