DomaOdnosi in partnerstvoJe to pravi partner za vas?

Je to pravi partner za vas?

Začetek neke partnerske zveze je navadno poln sreče in veselja. Osebi se spoznavata, iščeta detajle, ki ju privlačijo, in iz dneva v dan poglabljata svoj medsebojni odnos. Če gre v prvih dneh morda nekoliko bolj za fizični del, pa se kaj kmalu vse skupaj preseli še na bolj sofisticirano osebno področje.

Partnerja spoznavata navade drug drugega, se veselita skupnih točk, a tudi dvigujeta obrvi ob morebitnih presenečenjih, na katera nista pomislila. Prav zato ni dobro, da se parček že na takoj začetku preseli v skupno stanovanje ali morda celo poroči po enem mesecu spoznavanja.

Vzemita si čas za spoznavanje

Če se želite s svojim partnerjem dobro ujeti, ga morate najprej dobro spoznati. Za to pa je seveda potreben čas. Veliko se pogovarjajta, sprašujta in bodita iskrena pri odgovorih. To bo kasneje odločilno vplivalo na kvaliteto vajinega partnerskega odnosa.

Ni težko v prvih dneh igrati gospoda popolnega ali gospodično čudovitega značaja. Pravi obraz se namreč pokaže nekoliko kasneje, ko sta oba že dodobra seznanjena s podrobnostmi, ki lahko pomenijo tudi nepremostljive razlike. Seveda ni nujno, da se v vsem ujemata, a prevelike razlike vsekakor ne bodo voda na vajin mlin.

Filmi, glasba, rekreacija

Ona gleda samo romantične filme, on zgolj akcijske, ona uživa ob nežni sproščujoči glasbi, on ne more brez glasnega rocka. In on rad hodi s prijatelji na mali nogomet in kasneje kakšno pivo, ona raje poseda doma in bere dobro knjigo. Nekateri partnerji vse to zelo dobro uskladijo in razlike ne pomenijo, da ne moreta imeti lepega odnosa, a vendarle …

O tem se morata oba odkrito pogovoriti že na začetku. Če se takrat skriva tovrstne informacije, je lahko v prihodnosti precej boleče. Vegetarijanka in zaprisežen mesojedec bosta prav tako težko uskladila svoj jedilnik. Rekli boste, da dva tako zelo različna človeka niti ne bosta pričela s spoznavanjem, a govorimo o tem, da morda na začetku nista povsem odkrita, saj ju morda zaslepi fizična privlačnost.

Hobiji

Tudi hobiji so zelo pomembni. Pa bomo izpostavili zgolj nekaj najbolj očitnih primerov, ko se bosta dva zelo težko ujela. Ženska, ki je navdušena nad plesom in v njem vidi neskončno srečo in zadovoljstvo, bo težko živela z moškim, ki plesišča niti videti noče. Ona bo vseeno plesala, verjemite. In takrat bo on ljubosumen.

Ali pa še en primer. Ona je zaljubljena v gore in strastna pohodnica, on pa ne bi hodil dlje kot od vrat do avtomobila. Morda je njemu bližje rekreacija s prijatelji ali obisk fitnesa. Že v štartu bo prišlo do tega, da bo potrebno sprejemati velike kompromise, saj ni za pričakovati, da bo ona sama hodila v gore, medtem ko bo on s prijatelji brcal žogo.

Ne hitite!

Če še enkrat na hitro povzamemo: vzemita si čas. Spoznajta drug drugega in pomislita, kako se ujameta v hrani, kaj rada počneta v življenju, s čim se ukvarjata za preživetje in ali sta ni na sploh kompatibilna.

Seveda je za dober partnerski odnos vedno dobrodošla in potrebna tudi fizična privlačnost, a ta kasneje, ko se pokažejo druge razlike, nekoliko izgubi svojo moč.

Klika.si
Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave