DomaProsti časSkok s padalom v tandemu - kaj morate vedeti?

Skok s padalom v tandemu – kaj morate vedeti?

Vas je pritegnila ideja, da bi se podali med oblake in bi poskrbeli za obilico adrenalina ob skoku s padalom? Huh, drzna odločitev, vredna vse pohvale! Ampak kako se sploh lotiti tako velikega podviga? V tokratnem članku smo za vas izpostavili vse, kar morate vedeti, preden švignete pod oblake.

Pa kar takoj na začetku povejmo, da gre pri tovrstnem padalstvu za zelo varno zadevo, pri kateri bo ob vas ves čas profesionalni padalec, usposobljen za to delo. Seveda pa pri tem športu niso dovoljena polovičarstva, zato je vsa oprema pregledana in varna.

Skok v tandemu

O skoku v tandemu govorimo takrat, ko se na avanturo podate z letalom, iz katerega boste proti tlom skočili varno pripeti na strokovnega padalca, ki vas bo brez težav spravil nazaj na trdna tla. Seveda pa boste pred vstopom v letalo deležni vseh potrebnih lekcij in napotkov, da bo vaš skok varen in boste v njem lahko uživali.

Skok v tandemu pa se, poleg skoka iz letala, lahko opravi tudi iz helikopterja na primerni višini. Ker gre v vsakem primeru za močno adrenalinsko izkušnjo, vam lahko na tem mestu zagotovimo, da je nikoli ne boste pozabili. V kolikor je to opcija, se lahko vaš skok in prosti pad tudi posname.

Priprave na skok

Kot rečeno, boste pred vstopom v letalo ali helikopter morali skozi obvezne priprave na skok. Vse to boste opravili s pomočjo strokovnjaka na samem prizorišču, ki vam bo razložil vse potrebno in vas psihično pripravil na vašo največjo preizkušnjo v življenju.

Na samem prizorišču prejmete tudi ustrezen kombinezon, čelado in očala, da bo vaš skok res varen in udoben, kar se da. A ne gre zgolj za skok in pristanek. Pred tem boste seveda uživali tudi ob samem poletu. Torej, če so vam vaši bližnji za rojstni dan poklonili skok s padalom ali pa ste si tega zaželeli kar sami, le pogumno užitkom naproti.

Lahko vsak skoči v tandemu?

Načeloma da, so pa seveda posamezne omejitve. V primeru, da še niste dosegli polnoletnosti, boste potrebovali pisno dovoljenje vaših staršev ali skrbnikov. Nekaj omejitev je tudi pri sami teži, ki naj ne bi presegala 100 ali več kilogramov. Tudi višina ni nepomembna, tako je potrebno biti višji od 140 centimetrov. Nikakor pa ne smete priti na skok vinjeni ali pod vplivom prepovedanih substanc.

Lahko vsak skoči s padalom?
Tudi pri skoku s padalom obstajajo določene omejitve.

Prav posebnega zdravniškega spričevala tudi ne boste potrebovali, vseeno pa bodite iskreni do sebe in pomislite, ali imate morda kakšne težave s srcem, ožiljem in podobnim, kar bi lahko ob navalu adrenalina povzročilo kakšne neprijetne dogodke, saj boste v prostem padu proti tlom na trenutke drveli z okrog 220 km/h.

Cena skoka v tandemu je navadno odvisna od paketa, ki ga boste izbrali. Ponudniki skoka s padalom imajo v svojih ponudbah precej raznovrstne storitve, kot so:

  • snemanje skoka s kamero na roki,
  • profesionalno snemanje,
  • letalo samo za vas,
  • čas trajanja poleta pred skokom,
  • dosežena višina pred skokom,
  • morebitna doplačila na težo in podobno.

Pa le pogumno!

Klika.si
Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave