DomaPoselVse, kar morate vedeti o laserskem razrezu

Vse, kar morate vedeti o laserskem razrezu

Uporaba laserja v kovinsko predelovalni industriji je s seboj prinesla ogromno prednosti in pozitivnih sprememb. Če moramo izbrati eno ali dve, lahko rečemo, da je laserski razrez izjemno natančen, hkrati pa zagotavlja tudi manjši vpliv na okolje.

Prednosti laserskega razreza je kar nekaj, a o teh nekoliko kasneje. Za začetek pa dodajmo še, da je tehnologija razreza kovin v zadnjih letih tako močno napredovala, da brez nje v resnem podjetju praktično ne gre več. In tega se še kako dobro zavedajo v podjetju Kovinc.

Prednosti laserskega razreza kovin

Med osnovne prednosti laserskega razreza kovin štejemo:

  • Natančnost – ena od večjih prednosti razreza kovin z laserjem tiči v njegovi natančnosti. Tako natančno, kot lahko kovino razreže laser, ne zmore noben drug stroj. Na laser se lahko zanesemo tudi v primeru velikoserijske proizvodnje, ko je potrebno hitro pripraviti večje število popolnoma enakih izdelkov. Laser nam omogoča tudi izrez nepravilnih oblik.
  • Nižji proizvodni stroški – hitrost obdelave z laserjem prinaša s seboj tudi nižje proizvodne stroške. Manj porabljene energije, manj delovne sile in manj skladiščenja.
  • Manjši vpliv na okolje – ker je razrez z laserjem tako hiter in nadvse natančen, je jasno, da bo pri tem ostalo zelo malo odpadnega materiala. To pa pomeni tudi manjšo obremenitev za okolje, k čemur pripomore tudi manjša poraba električne energije.

Seveda pa je pri vsem skupaj potrebno upoštevati tudi vrsto naprave, s katero se laserski razrez opravlja. Tehnologija modernih strojev vsekakor stremi k naštetim pozitivnim vplivom.

Kje lahko uporabimo laserski razrez?

Ko pišemo o razrezu kovin z laserjem, moramo dodati še, da je ta način obdelave primeren za različne vrste obdelave. Tako z laserjem denimo opravljamo natančen laserski razrez pločevine, pa razrez cevi in tudi posnemanje robov laserskega razreza, kar pomeni, da ne potrebujemo dodatnih orodji za ta del.

Z vsemi temi načini obdelave kovin se nadvse uspešno spopadajo v podjetju Kovinc, ki s svojo 40-letno tradicijo predstavljajo neke vrste sinonim za kakovost te industrije – in to ne le v Sloveniji, temveč tudi širše. Ker je na tako zahtevnem področju potrebno uporabljati različno strojno opremo, dodajmo, da se v omenjenem podjetju tega še kako dobro zavedajo.

S katerimi napravami se izvaja laserski razrez kovin?

Če ostanemo pri podjetju Kovinc, dodajmo, da za laserski razrez kovin uporabljajo nekaj različnih strojev, ki vsak zase pomeni določene prednosti pri obdelavi.

  • Prima Power Platino Fiber EVO 1530 je zelo hiter, natančen in fleksibilen laser, s katerim lahko režemo različne vrste pločevine (jeklo, aluminij, baker, medenino, barvne kovine).
  • Lasertube LT8 s 3D tehnologijo je idealna rešitev za laserski razrez cevi in profilov. Posebnost omenjenega laserja tiči tudi v dejstvu, da omogoča več različnih obdelav materiala, kot na primer žaganje, vrtanje lukenj, rezkanje in raziglavanje.
  • Lasertube LT5 s fiber tehnologijo je sinonim za najsodobnejšo tehnološko rešitev obdelave cevi in profilov. Pri tem do izraza pride izjemna hitrost obdelave, ki precej olajša razrez velikoserijskih produktov, še posebej v avtomobilski in pohištveni dejavnosti.

Kot lahko vidite, je laserski razrez kovin nekaj, brez česar se v kovinsko predelovalni industriji dobesedno ne da. In ne le to. Potrebno je tudi slediti napredku, nadgrajevati stroje in tehnološke postopke ter tako ostati v stiku z vrhom konkurence.

Pri tem pa ne gre zgolj za posel, pač pa tudi za kakovostnejše izdelke, ki so narejeni hitreje, ceneje in z manjšo obremenitvijo okolja.

Klika.si
Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave