DomaPoselKako postati sam svoj šef?

Kako postati sam svoj šef?

Tokrat bomo napisali nekaj besed o tem, kako lahko izkoristite svoje znanje in s kančkom poslovne žilice v popolnosti spremenite svoje življenje. Ko si boste lahko sami določili urnik dela in boste to počeli z veseljem, bo seveda nenadoma vse videti lepše in bolj zabavno.

Za začetek pa morate v sebi posedovati neko določeno znanje, ki ga lahko nato predate naprej. Spodaj vam bomo opisali nekaj načinov, kako to početi in kako se takšnega podviga sploh lotiti. Recimo, da ste zelo dobri v spletnih rešitvah, morda WordPressu, spletni optimizaciji ali grafičnem oblikovanju.

Zakaj imam nekaj več?

Najprej boste potrebovali kanal, preko katerega bodo stranke prišle do vas. Danes je namreč izjemno popularno in tudi iskano črpanje znanja na inovativne načine. So reči, ki nas jih v šolah niso mogli naučiti. Morda za to takrat ni bil pravi čas, morda smo se odločili za napačno šolo.

Kot na dlani pa je, da je s prihodom spleta prišlo do eksplozije informacij, ki so tam dostopne in nam dajo skorajda vse, kar potrebujemo, da se naučimo nečesa novega. Tako se je (ob veliko truda in vloženega časa) možno kar od doma naučiti postavljati spletne strani, jih optimizirati, uporabljati grafična orodja in podobno.

Predaja znanja

Če ste se našli v zgornjih vrsticah, potem ste idealen kandidat, da pričnete svoj posel. Morda znate postavljati spletne strani, jih optimizirati in urejati, ampak niste pretirano navdušeni nad iskanjem strank ali izpolnjevanjem njihovih zahtev. Zakaj pa ne bi tega svojega znanja delili z drugimi?

V tem primeru se vam ne bo potrebno ubadati z vedno novimi zahtevami, datumskimi roki in kapricami, ki morda pristanejo na vaši mizi. Na vas bo, da organizirate gradivo in določite, koliko ur bi potrebovali za razlago, ter poskrbite za prostor in tehniko.

Ekipa strokovnjakov
Svoje znanje lahko delite tudi z ekipo strokovnjakov in tako predate delo.

Zelo priljubljene na tem področju so tako imenovane delavnice. Interesente boste zlahka našli preko socialnih omrežij ali prijateljev, oglasov na določenih spletnih straneh ali pa s pomočjo e-poštnega marketinga. Na teh delavnicah je običajno do 20 ljudi z določenim predznanjem ali brez, odvisno od zahtevnosti predavanja, ki jim ga boste ponudili, delo pa lahko poteka tudi med vikendi.

Vodite spletne delavnice

Če vidite težavo v najemu prostora, morda zaradi nastopanja v živo, lahko organizirate spletno delavnico. Tudi te so postale izjemno priljubljene, še posebej zato, ker je lahko udeležba znatno cenejša, saj vam ni potrebno plačevati najema predavalnice, prigrizkov, kave, pijače in podobno.

Na voljo so spletna orodja, s katerimi boste lahko kvalitetno izvedli predavanje, dvostransko komunicirali, pokazali gradivo, pobrali e-naslove in med predavanjem celo zavrteli kakšen oglas. Še ena prednost spletnih delavnic je, da ne potrebujete večjega prostora, če pride do višjega števila prijav.

Dober glas seže v deveto vas

Zato se vsekakor potrudite, da bo vaše predavanje kakovostno in da vas bodo udeleženci rade volje pohvalili in priporočili svojim prijateljem, sodelavcem v živo in preko svojih socialnih profilov. Organizirate lahko tudi delavnice za podjetja, kjer se z nekim podjetjem dogovorite za osnovno izobraževanje njihovih zaposlenih in jim na njihovem naslovu v določenih urah predate želeno znanje.

Potrebovali boste nekaj časa za pripravo vsebine, zapiskov, prenosnik in verjetno tudi projektor. Ostalo pa imate tako ali tako že v glavi!

Klika.si
Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave