DomaProsti časZakaj kupiti tripod in kako ga uporabiti?

Zakaj kupiti tripod in kako ga uporabiti?

Se tudi sami kdaj sprašujete, kako nekaterim uspe posneti tako lepe fotografije samih sebe, če ob sebi nimajo profesionalnega fotografa? Že res, da so danes pametni telefoni tako zelo napredni, da s svojimi kamerami včasih prekašajo profesionalce, a kljub temu mora telefon nekdo držati.

K sreči so inovativni proizvajalci dodatne opreme za naše pametne naprave to zaslutili in izdelali tripod stojalo za telefon. Posebnost teh stojal je, da jih lahko postavimo in namestimo praktično kamorkoli. Tiste osnovne različice sicer samo na ravne površine, kot so tla, mize in podobno. A obstajajo tudi bolj fleksibilni, ki ne poznajo ovir.

Fleksibilen tripod z nastavki

Za hip si predstavljajte hobotnico s tremi lovkami, ki se z lahkoto ovije in oprime česarkoli. Na takšen način deluje tudi tripod stojalo za telefon, ki je izdelano tako, da je gibljivo in zaščiteno z gumo. Ta mu pomaga, da ne zdrsne s površine, okoli katere je nameščen, hkrati pa zaščiti tudi samo podlago.

Fleksibilen tripod z nastavki
Fleksibilen tripod z nastavki za GoPro in druge športne kamere — GoSport.si

Pa recimo, da ste na sprehodu v naravi. Tripod je izjemno lahek in ga lahko sprative kamorkoli. Zagledate čudovit prostor na jasi, kjer bi se radi fotografirali, pa nimate kam namestiti telefona. V roke vzamete tripod, ga ovijete okoli veje bližnjega drevesa, preverite kot kamere in nastavite avtomatski sprožilec. Preostane vam le še to, da se postavite v objektiv in se nasmehnete.

Na različnih površinah

Takšno tripod stojalo lahko dejansko uporabite kjerkoli. Ovijete ga lahko okoli stola, mize, kakšnega droga ali pa postavite na neraven teren, saj lahko noge stojala prilagodite tako, da bo telefon v stojalu vedno stal naravnost. Na ta način si boste zagotovili najboljše fotografije, pri katerih bo videti, kot bi vas v svoj objektiv ujel profesionalen fotograf.

Teleskopska selfie stick palica s tripodom
Teleskopska selfie stick palica s tripodom in držalom za telefon — GoSport.si

Gre za zelo hvaležen pripomoček, ki je enostavno prenosljiv in ga boste vedno z veseljem vzeli s seboj na dopust, izlete ali v hribe. Njegova namembnost pa se zlahka spremeni tudi v kaj drugega.

Stojalo za kamero ali luč

Načeloma lahko uporabite tripod stojalo tudi v primeru, ko hočete posneti kakšen dogodek. Na primer, ko želite ujeti v objektiv plaho žival ali zavarovati območje. Lahko ga obesite nad vhodna vrata ali postavite na vrt ter z varne oddaljenosti sprožite posnetek v primernem trenutku, ali pa že prej vklopite snemanje s kamero.

LED svetlobni obroč s tripodom
LED svetlobni obroč s tripodom z možnostjo USB polnjenja — GoSport.si

Nekateri pametni telefoni omogočajo tudi fotografiranje na daljavo, a morate za to seveda imeti poseben pripomoček, ki je brezžično povezan s pametnim telefonom. In ne le telefon. V tripod lahko vpnete tudi običajen fotoaparat. Ob preprostem in cenovno dostopnem pripomočku za vse ljubitelje fotografije je skoraj neskončno možnosti.

Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave