DomaOdnosi in partnerstvoZakaj so spletni zmenki tako popularni?

Zakaj so spletni zmenki tako popularni?

Svet zmenkov se je v zadnjih letih močno spremenil. Če je nekoč veljalo, da je potrebno hoditi na družabne dogodke in spoznavati nove ljudi, da bi prišli do kakšnega zmenka, pa se je to s prihodom spleta in spletnih aplikacij za zmenke precej spremenilo.

Svoje je storila tudi covid kriza, ki nas je za kar nekaj časa prikovala na domove in samski tako niso imeli nobene možnosti, da bi spoznavali druge samske osebe. Tudi dogodkov seveda ni bilo in življenje se je kar pošteno ustavilo in spremenilo. A k sreči obstaja prva pomoč za samske, ko so na meniju zmenki. Internet!

Vse na enem mestu

Ena večjih prednosti spletnih zmenkov tiči v dejstvu, da se na enem mestu zadržuje ogromno samskih oseb. Ker bi bilo med tisoči težko najti sorodno dušo, pa na pomoč priskočijo spletni algoritmi. Z njihovo pomočjo izluščimo tiste samske osebe, ki v veliki meri odgovarjajo našim kriterijem.

Iskanje partnerja prek spletne aplikacije
Iskanje partnerja prek spletne aplikacije je danes nekaj običajnega.

Izberem višino, barvo oči, las, starost, hobije in drugo, kar se nam pri bodočem partnerju zdi pomembno. Nato algoritem sam poskrbi, da nam predstavi najprimernejše kandidate. Sledi brskanje po profilih, in kar je zanimivo, precej jih nima nobene fotografije. Dobro ali slabo?

S fotografijo do 70 % več akcije

Dejstvo je, da smo ljudje vizualna bitja in večino reči počnemo z očmi. Tudi kadar iščemo med samskimi osebami, nam je seveda pomembna fizična privlačnost. Prav zato imajo profili s fotografijo mnogo več možnosti, da bodo spoznali idealnega partnerja.

O fotografijah pa velja zapisati še nekaj besed. Nikoli ne objavljajte zelo starih fotografij in takšnih, ki vas ne kažejo v trenutni luči. Prav tako ne objavljajte fotografij tujih oseb, vsekakor pa ne tistih, ki prikazujejo samo obalo ali lep sončni zahod. Pomembni ste vi, vaš obraz, iskren pogled in nasmeh.

Zmenki povsod

Spletni zmenki so popularni tudi zato, ker so vedno z nami. Spletne in mobilne aplikacije za samske so na voljo tudi na pametnem telefonu, zato smo v vsakem trenutku obveščeni, da se nekdo zanima za nas, nas je všečkal ali pa morda poslal sporočilo. Na zmenku smo tako lahko med malico v službi, ob kavici nekje v priljubljenem lokalu ali doma na kavču.

Zmenek na spletu
Na spletni zmenek kar iz udobja domačega kavča.

Morda bo kdo dejal, da to pač niso zmenki, a temu ni povsem tako. Dejstvo je, da se na zmenku pogovarjamo, spoznavamo, opazujemo … torej vse tisto, kar počnemo tudi prek spleta. Seveda pa je potrebno v doglednem času preskočiti iz virtualnega sveta v resničnega in oditi na pravi zmenek.

Za mlajše in starejše

Če je nekoč veljalo, da se s spletom ukvarja predvsem mlajša populacija, pa je v zadnjem času opaziti povečan trend rasti uporabnikov v nekoliko zrelejših letih. Ločeni, ovdoveli in ostali, ki se trudijo najti sorodno dušo za preživljanje skupnega časa in ljubezen.

Tudi starejši uporabniki spleta so spoznali, da je to ena najbolj enostavnih poti do bodočega partnerja. Ob tem pa so tovrstne aplikacije tudi zelo diskretne, saj ostalim, poleg podatkov, ki jih boste želeli navesti sami, ne bodo pokazale ničesar drugega.

Klika.si
Klika.si
Vas pritegnejo zanimivi prispevki? Radi vsrkavate novo znanje in ste vedno veseli koristnega nasveta? V tem primeru bo spletni portal Klika.si za vas kot nalašč, saj stremimo h kakovosti, koristnosti in uporabnosti objavljenih vsebin. Prepričani smo, da boste našli veliko prispevkov, ki vam bodo tako ali drugače v pomoč.
DRUGI TRENUTNO BEREJO

Najnovejše objave